فصل اول: کلیات و تعاریف
ماده ۱. مؤسسه: منظور از مؤسسه دانشگاه / دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی، انستیتو پاستور، پژوهشگاه، پژوهشکده، مرکز تحقیقاتی مستقل و دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی است.
ماده ۲. هیأت علمی: به شاغلین خدمات آموزشی- پژوهشی و پژوهشی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی که طبق ماده ۹ این آیین نامه به امر فعالیتهای هفتگانه میپردازند، عضو هیأت علمی مؤسسه گفته میشود. مراتب علمی اعضای هیأت علمی آموزشی و پژوهشی عبارتند از:
ماده ۳. عضو هیأت علمی تمام وقت جغرافیایی: فردی است که به طور تمام وقت کامل و۵۴ ساعت در هفته طبق برنامه تنظیمی مؤسسه در اختیار مؤسسه بوده و حق انجام کار انتفاعی تخصصی خارج از مؤسسه را ندارد.
ماده ۴. عضو هیأت علمی تمام وقت (غیر تمام وقت جغرافیایی): فردی است که هفتهای چهل ساعت طبق برنامه تنظیمی مؤسسه خدمت مینماید.
ماده ۵. هر واحد آموزشی: میزان درسی است که مفاد آن به ترتیب به صورت نظری ۱۷ ساعت، عملی یا آزمایشگاهی ۳۴ ساعت، کارآموزی ۵۱ ساعت و کارآموزی در عرصه و کارورزی ۶۸ ساعت در طول یک نیم سال تحصیلی یا دوره تابستانی تدریس میشود.
ماده ۶. هرواحد پژوهشی: معادل ۴ ساعت فعالیت پژوهشی در هفته میباشد.
ماده ۷. واحد معادل آموزشی: به خدمتی اطلاق میشود که ارزش آموزشی آن با واحدهای تدریس موظف دانشگاهی معادل سازی شده است.
ماده ۸. استاد مشاور یا راهنما: از اعضای هیأت علمی مؤسسه است که علاوه بر انجام تکالیف مرتبط، مسؤولیت هدایت تحصیلی و مشاورهای و راهنمایی دانشجویان در مقاطع تحصیلی مختلف را در زمینه مشکلات آموزشی، پژوهشی و فردی بر عهده میگیرد.
ماده ۹. فعالیتهای هفتگانه عضو هیأت علمی:عبارتند از فعالیتهای آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، توسعه فردی، فعالیتهای اجرایی و مدیریتی، ارائه خدمات بهداشتی، درمانی و ارتقاء سلامت و فعالیتهای تخصصی درخارج از مؤسسه که از طریق مؤسسه به وی محول میشود.
ماده ۱۰. خدمت قابل قبول: به حضور فعال عضو هیأت علمی در مؤسسه متبوع و اجرای فعالیتهای هفتگانه و شرکت در کمیتهها و شوراهای مؤسسه و یا سایر امور اجرایی که از طرف مؤسسه به وی محول میشود، اطلاق میگردد.